Facebook Pixel

Δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό πίνακα με 3D εφέ με τους ακρυλικούς μαρκαδόρους edding 5400 acrylic

12/05/2021 από kalogiannis gr

Αυτός ο πίνακας με το ζουμερό γκρέιπφρουτ που πραγματικά φαίνεται έτοιμο να φαγωθεί δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του ακρυλικού τρισδιάστατου μαρκαδόρου edding 5400 3D. Ο μαρκαδόρος edding 5400 έχει εύκαμπτο σώμα και δύο άκρες εφαρμογής. Η στενή άκρη είναι ιδανική για λεπτές γραμμές και λεπτομέρειες, ενώ η φαρδιά είναι επίπεδη και προσφέρεται για χρωματισμό μεγαλύτερων περιοχών.

Δείτε βήμα βήμα πώς μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αυτό το εντυπωσιακό έργο τέχνης σε καμβά.

ΥΛΙΚΑ

EDDING 5400 3D WHITE
EDDING 5400 3D TRAFFIC YELLOW
EDDING 5400 3D TELEMAGENTA
EDDING 5400 3D OPULENT TURQUOISE
EDDING 5400 3D BLACK
ΚΑΜΒΑΣ 
ΜΟΛΥΒΙ

ΒΗΜΑΤΑ

Βήμα 1 
Εκτυπώνουμε το σχέδιο του πίνακα 

edding-5400-template

Βήμα 2 
Τοποθετούμε το σχέδιο πίσω από τον καμβά και σχεδιάζουμε το περίγραμμα του με ένα μολύβι. 

Βήμα 3 
Τώρα ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε με την ακρυλική τρισδιάστατη βαφή. Αρχικά χρησιμοποιείστε τον τυρκουάζ μαρκαδόρο EDDING 5400 3D OPULENT TURQUOISE.
Για να ανοίξετε τον μαρκαδόρο αφαιρέστε και τις δύο ταινίες που χρησιμεύουν ως ασφάλειες στεγανοποίηση για τα καπάκια. Στη συνέχεια αφαιρέστε το ένα καπάκι χωρίς να ασκήσετε υπερβολική πίεση στον εύκαμπτο σωλήνα. Το ένα από τα δύο άκρα του μαρκαδόρου πρέπει να είναι πάντα κλειστό κατά τη χρήση, για να αποφευχθεί η διαρροή μελάνης. Ζωγραφίστε το φόντο χρησιμοποιώντας την φαρδιά άκρη με το  πλούσιο τουρκουάζ χρώμα, αφήνοντάς το να σβήνει καθώς φτάνετε στην κορυφή του καμβά σας.

Βήμα 4 
Για να δημιουργήσετε μια επιφάνεια με υφή, σχηματίστε παχιές γραμμές χρησιμοποιώντας το φαρδύ άκρο.

Βήμα 5
Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας για να ταμπονάρετε το υγρό χρώμα στο επάνω άκρο του πίνακα ώστε να πετύχετε ένα όμορφο εφέ. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Βήμα 6 
Τώρα χρησιμοποιήστε το λεπτό άκρο από τον κίτρινο μαρκαδόρο EDDING 5400 3D TRAFFIC YELLOW, για να σχεδιάσετε το περίγραμμα και να γεμίσετε τη φλούδα του γκρέιπφρουτ. Σ αυτό το σημείο εφαρμόστε λίγο περισσότερη ακρυλική μπογιά, ώστε να μπορείτε να την αναμίξετε με το άλλο χρώμα στο επόμενο βήμα. 

Βήμα 7 
Στη συνέχεια,  με τον φουξ ακρυλικό μαρκαδόρο EDDING 5400 3D TELEMAGENTA απλώστε λίγη μπογιά στα ακόμα υγρά κίτρινα σημεία. Αναμείξετε τα χρώματα μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας την άκρη της διπλής μύτης ώστε να δημιουργηθεί το νέο χρώμα ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή πινέλο.
Εάν έχετε ένα γάντι μίας χρήσης στο σπίτι, θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε την ανάμειξη χρωμάτων με το δάχτυλό σας ώστε να επιτύχετε μια χρωματική διαβάθμιση που είναι χαρακτηριστική στο γκρέιπφρουτ.

Βήμα 8 
Χρησιμοποιήστε το λεπτό άκρο του μαρκαδόρου χρώματος telemagenta για το περίγραμμα των τμημάτων γκρέιπφρουτ και το φαρδύ για ζωγραφική στη εσωτερικό του φρούτου.
Μην κάνετε παύση μεταξύ περιγράμματος και γεμίσματος γιατί η μπογιά πρέπει να παραμείνει υγρή ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μη διστάσετε να προσθέσετε μερικές λευκές λάμψεις ανάμεσα στις φουξ περιοχές για να βελτιώσετε την εμφάνιση της σάρκας των φρούτων.

Βήμα 9 
Προσθέστε μια τραχιά σκιά κάτω από το γκρέιπφρουτ με τον μαύρο μαρκαδόρο EDDING 5400 3D BLACK χρησιμοποιώντας και τις δύο άκρες του μαρκαδόρου. Αναμίξτε τη μαύρη μπογιά με την κίτρινη.

Βήμα 10
Με τη λεπτή μύτη του λευκού μαρκαδόρου EDDING 5400 3D WHITE, προσθέστε πινελιές στο γκρέιπφρουτ για να του δώσετε μια πολύ πιο ρεαλιστική εμφάνιση. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στη σκιά για να δημιουργήσετε όμορφες αντανακλάσεις.

edding acrylic 3d markers

Καλή διασκέδαση!

Αν θέλετε περισσότερες ιδέες για κατασκευές, επισκευθείτε τη σελίδα της edding edding-ideas