Facebook Pixel

Parker πάνω απο 130 χρόνια ιστορίας

02/12/2020 από kalogiannis gr

Το 1888 ο 25 χρόνος George Safford Parker, αντιπρόσωπος της εταιρίας John Holland Gold που κατασκεύαζε πένες, συνειδητοποιεί ότι κατέχει τα εργαλεία και την απαραίτητη γνώση για να κατασκευάσει ένα δικό του στυλό, έτσι κατοχυρώνει την πρώτη πατέντα για το στύλο που κατασκευάζει και ξεκινά τη δική του παραγωγή με τη βοήθεια ενός τοπικού κοσμηματοπώλη. Η ιστορία της εταιρίας Parker ξεκινά με το μότο 


"It will always be possible to make a better pen.”

 

parker slogan

To 1894 η parker φέρνει μια σημαντική ανακάλυψη για τη βιομηχανία στυλό μια δεύτερη πατέντα με το στυλό Lucky Curve στον οποίο το μελάνι επέστρεφε στο βαρέλι όταν η πένα δεν είναι σε χρήση με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του σταξίματος, όταν αυτή θα ξαναχρησιμοποιόταν.
Το 1921 ξεκίνησε η παραγωγή του εμβληματικού Duofold. Το Duofold ήταν ένα μεγάλο, τολμηρό και πολύ σύγχρονου στυλό για την εποχή του. Έγινε γνωστό με το όνομα "Big Red" λόγο του φωτεινού πορτοκαλί χρώματος του και της μεγάλης του εγγύησης 25 χρόνων. Το Duofold εμπνευσμένο από την αεροπορία έμεινε στη μνήμη χάρη στην πρωτότυπη διαφήμιση του που αποδείκνυε την ανθεκτικότητα του πλαστικού του περιβλήματος μιας και δεν έσπαγε ακόμα και μετά από πτώση από αεροπλάνο.

Διαφήμιση duofold
Το βέλος εμφανίζεται για πρώτη φορά σαν κλιπ στο στυλό Vacumatic το 1933 και συμβολίζει την πρωτοποριακή φύση του Parker. Το 1957 γίνεται το έμβλημα της Parker και από τότε εξελίσσεται συνέχεια ώστε να ταιριάζει απόλυτα στα σύγχρονα πρότυπα κομψότητας και πολυτέλειας των προϊόντων της εταιρείας.
Το 1954 γεννιέται το στυλό jotter, το οποίο την πρώτη χρονία κυκλοφορίας του πουλάει 3,5 εκατομμύρια τεμάχια.
Το jotter είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο αναγνωρίσιμα στυλό του κόσμου έως και σήμερα.

Πηγή https://www.parkerpen.com/en-GB

Αποκτήστε τώρα ένα στυλό με μεγάλη ιστορία και ζήστε μια μοναδική εμπειρία γραφής