TURBO FIX | Kalogiannis

TURBO FIX

Sku: 007-0036

Περιγραφή: Η TURBO-FIX ΚΟΛΛΑ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ και ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ είναι υλικό κόλλησης και στεγανοποίησης, υψηλής ποιότητας, ενός συστατικού. Με ελαστικότητα και δυνατότητα να βάφεται.Eίναι κατασκευασμένη με βάση το πρεπολυμέριο. Χρησιμοποιείται σε ελαστικές κολλήσεις, σφραγίσματα και στεγανοποιήσεις, σε λείες και ανώμαλες επιφάνειες, σε αλουμινίου και μεταλλικές κατασκευές, αίθρια και στέγαστρα, πολυκαρβονικές κατασκευές στη χαλυβουργία, σε κλιματισμού και ψυκτικές κατασκευές, στην κατασκευή οχημάτων, βαγονιών και κοντέϊνερ, όπως επίσης και στις επισκευές τους, στις ναυτηλιακές κατασκευές, στα ναυπηγεία, στις ηλεκτρολογικές, υδραυλικές εγκαταστάσεις και είδη υγιεινής, στις ξυλουργικές εργασίες, καθώς και σε όλες τις κατασκευές.

Εφαρμογές σε:
Ηλεκτρολογικές Εγναταστάσεις:στήριξη πλαστικών & μεταλλικών καναλιών - ηλεκτρολογικών κουτιών και πινάκων.
Αλουμινοκατασκευές - Πολυκαρβονικά:στήριξη - στεγανοποίηση - συναρμολόγηση - μόνωση σε πλαίσια αλουμινίου με αλουμίνιο, (ακατέργαστο - βαμμένο), γυαλί, πλεξιγκλάς, πολυκαρβονικά, γαλβανισμένη - γυμνή λαμαρίνα, χρωματιστά μέταλλα, ατσάλι κ.α.
Είδη Υγιεινής - Μπάνια - Νεροχύτες:στεγανοποίηση αρμών σε μπανιέρες - στήριξη λεκανών & αξεσουάρ μπάνιου - κόλληση πλακιδίων, πορσελάνης, κεραμικά-ακρυλικά.
Ξυλουργικές Εργασείες - Επιπλοποιία:στεγανοποίηση σε πάγκους κουζίνας με νεροχύτες και πλακάκια - στήριξη αρμοκάλυπτων και σοβατεπιών.
Υαλουργία - Καθρεπροποιία:στήριξη καθρεπτών - συγκόλληση υαλοπινάκων - στεγανοποίηση γυάλινων κατασκευών.
Ναυτηλιακά:κατασκευή, συντήρηση & επισκευή πλοίων και σκαφών αναψυχής (σε σκληρά PVC, λάστιχα, καουτσούκ, γυαλί, ξύλο, αλουμίνιο, ανοξείδωτα κ.α.
Αυτοκινητοβιομηχανία:ελαστική κόλληση & μόνωση για κινητά μέρη αυτοκινήτων & μοτοσυκλετών.
Οικοδομικές Εργασίες:στοκαρίσματα - γεμίσματα - στεγανοποιήσεις - μονώσεις - κατασκευές και επιδιορθώσεις σε πουεστερικά - πολυκαρβονικά υλικά, πολυουρεθάνη, ορυκτά & εποξειδικές ρητίνες.

Τεχνικά Στοιχεία:
Βάση:πρεπολυμέριο, σκληρούμενο στην υγρασία.
Χρώμα:λευκό, διαφανές, μαύρο, γκρί και καφέ.
Πυκνότητα:περ. 1,54 g/ml & Δημιουργία μεμβράνης:περ. σε 10 λεπτά*.
Στερεότητα:παστοειδές, με καλή σταθερότητα.
Ταχύτητα σκλήρυνσης:περ. 2 χιλιοστά σε 24 ώρες*.
Σκληρότητα Shore A-DIN 53505:60.
Αντοχή στον εφελκυσμό-DIN 53504:περ. 2,2 N/mm2
Διαστολή θραύσης-DIN 53504:περ. 250%.
Τιμή τάσης 100%-DIN 53504:περ. 1,7 N/mm2
Επιπλέον αντοχή σε σκισίματα:περ.14,5 N/mm2
Καθαριστικό:TURRBO-ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ή οποιοδήποτε ( Universal ) με αραίωμα.
Εγκεκριμένος χρόνος αποθήκευσης:περίπου 12 μήνες σε ξηρό περιβάλλον, στους +10ο C μέχρι +25ο C.
Ευαισθησία στο ψύχος:όχι
Εύφλεκτο:όχι
Χαρακτηρισμός επικινδυνότητας υλικού:δεν υπάρχει τέτοια καταχώρηση.
Οσμή:Αοσμο
Συσκευασία αποστολής: φύσιγγα 80ml (123gr), 20 τεμάχια/χαρτοκιβώτιο.
oΟι τιμές αυτές μετρήθηκαν στους +25 ο C και με υγρασία αέρα 65%.

Χαρακτηριστικά - Ιδιότητες:Δεν περιέχει σιλικόνη, ακρυλικό, διαλυτικά υλικά, P.V.C., και ισοκυανίτες. Το στέγνωμα της TURBO-FIX κόλλας εξαρτάται από το πάχος του αρμού, την επικρατούσα υγρασία αέρα και τη θερμοκρασία. (Θερμοκρασία επεξεργασίας είναι +5ο C μέχρι +30ο C). Ο ελαστικός σύνδεσμος και η στεγανοποίηση που δημιουργείται απορροφά ακούραστα κραδασμούς, ταλαντώσεις και δονήσεις.
Η στερεοποιημένη μάζα της κόλλας, παρουσιάζει την ακόλουθη αντοχή:
Καλή*σε νερό, αλειφατικούς διαλύτες, αραιωμένα ανόργανα οξέα και άλατα, λάδια και λίπη. Λιγότερο καλή* σε αρωματικούς διαλύτες, συμπυκνωμένα οξέα, χλωριωμένους υδρογονάνθρακες. Έχει μακροχρόνια αντοχή σε γήρανση, διάβρωση και σαπίσματα χωρίς να μαζεύει μύκητες και βακτηρίδια. Αντέχει σε θερμοκρασία από -30ο C έως +100ο C. ( μέχρι και +130ο C για λίγο). Το βάψιμο θα πρέπει να γίνεται πριν από το στέγνωμα της κόλλας.

Οδηγίες εφαρμογής:Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ελεύθερες από σκόνες, λάδια και λίπη.Τρίβουμε τις επιφάνειες με γυαλόχαρτο αυξάνοντας έτσι την συγκολλητική τους ικανότητα.Η εφαρμογή της TURBO-FIX, κόλλας γίνεται με συσκευή (τύπου πιστολιού). Το φυσίγγιο κόβεται πάνω από το σπείρωμα, βιδώνεται η μύτη του ακροφύσιου και ανάλογα με τη διάσταση του αρμού, κόβεται λοξά. Για καλύτερη επαφή με τις άκρες του αρμού, κρατάτε τη συσκευή έτσι, ώστε να πρεσάρεται το υλικό με πίεση στις άκρες του αρμού. Αποφύγετε την εισροή αέρα! Το πάχος της κόλλας που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από την επιφάνεια των υλικών, που θα κολληθούν. Η επιφάνεια κόλλησης πρέπει να εφαρμόσει μέσα σε 7 λεπτά και εάν χρειάζεται να προσαρμοστεί. Η κόλλα που θα περισσέψει, κόβεται με σπάτουλα ή μαχαίρι.

Sale unit: 1 Piece
AVAILABLE
PRICE WITH TAX
€9.86